Naši najmlađi na Danu našičkog sporta!

U nedjelju, 9. rujna na glavnom gradskom trgu u Našicama ispred “Robne kuće”, a u sklopu manifestacije Dani slavonske šume, održan je Dan našičkog sporta. NK “NAŠK” predstavljali su naši najmlađi uz trenera Zorana Kumrića.

Na ovom tradicionalnom okupljanju predstavili su se mnogobrojni sportski klubovi koji djeluju na području Grada Našica i okolice. Članovi klubova prezentirali su sugrađanima sportske aktivnosti kojima se bave te na taj način svoje slobodno vrijeme iskorištavaju na vrlo zdrav i društven način. Također na trgu je bio i prikaz rada Policije u zajednici i postrojbi Interventne policije.

Na početku manifestacije sve sudionike i okupljene građane pozdravio je predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović te je održana minuta šutnje za prerano preminulog dugogodišnjeg predsjednika Športske zajednice Grada Našica Josipa Pavlusa koji je svakako jedan od najzaslužnijih za promociju sporta u Gradu Našicama. Sve okupljene sugrađane i sportaše pozdravio je i gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić koji je najavio projekt popularizacije sporta među učenicima škola. Na manifestaciji je bio i Srečko Perković direktor Turističke zajednice Grada Našica koja uvijek podržava ovakva događanja.

O održanoj manifestaciji Predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović je između ostalog izjavio: „Zadovoljan sam odazivom klubova na Dan našičkog sporta. Zahvaljujem se svim članicama Športske zajednice koje su došle i prezentirale svoj rad. Želim svim sportašima puno uspjeha u radu u njihovim klubovima, te da budu i uspješni učenici u svojim školama.”

Nešto više o Danu našičkog sporta i o projektu “Popularizacije sporta u Gradu Našicama” rekao je Gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić: „Čestitam svim našim sportašima Dan našičkog sporta te im zahvaljujem na dosadašnjem trudu i radu, a pogotovo na potpori njihovim roditeljima i trenerima. Zahvaljujem također i klubovima koji prepoznaju važnost rada s mladima. Ove godine ćemo ih dodatno aktivirati tako što ćemo napraviti jedan promotivni letak, a njega želimo podijeliti po svim školama u kojema će biti prezentiran rad naših sportskih klubova. U njemu ćemo kratko prezentirati rad velikog broja klubova i način na koji se djeca mogu uključiti u sportska zbivanja u gradu. Aktivno bavljenje sportom je izuzetno važno, a mi u Gradu to prepoznajemo te za sport izdvajamo godišnje oko dva milijuna kuna. Želimo da ta sredstva budu kvalitetno raspoređena i da se najveći dio utroši na rad s mladima, jer aktivno bavljenje sportom je nešto što je iznimno potrebno da kako bi i od što ranijih dana naša djeca bila zdraviji ljudi.”

Prenosimo sa www.nasice.com

Start a Conversation