IN MEMORIAM – Ivan Galinec

U ranim večernjim satima 27. rujna 2018.godine prestalo je kucati srce IVANA GALINECA, dugogodišnjeg sportskog djelatnika i člana nogometnog kluba NAŠK iz Našica, poznatog sportskom životu regije pa i šire.

Rođen je 1.1.1966. godine u Našicama. Njegovi sinovi Hrvoje (stariji) i Dino (mlađi) od malena su u nogometu, prvi je i danas jedan od oslonaca NAŠK-a, drugi, koji je također igrao za NAŠK, je savezni nogometni sudac (trenutno na 3.HNL-i).

Ivan je bio veliki pozitivac i iznad svega pravednik. Nije volio nikakve „zakulisne“ radnje a radovao se svakom uspjehu našičkih nogometaša. Nema nogometne sredine gdje nije s puno uvažavanja dočekan, prvenstveno u funkciji predstavnika svog voljenog kluba. Takav je bio i na radnom mjestu (u Našicecementu) gdje je doživio tešku nesreću ostavši bez ruke. To se vrijeme poklopilo s početkom njegova rada u NAŠK-u kojem je posvetio sve svoje slobodno vrijeme, pa i više od toga. Osim nogometa kojeg je toliko volio posjećivao je velik broj sportskih priredbi u Našicama i okolici. Dok god je mogao bio je predstavnik NAŠK-a na skupštinama Športske zajednice i Nogometnog središta Našice, gdje se borio da nogomet ide naprijed, a posebice njegov voljeni NAŠK.
U zadnjih godinu i više dana sve manje ga je bilo na nogometnim travnjacima. Neumitna bolest ga je od toga odvojila. Borio se koliko god je mogao, nažalost dogodilo se ono najgore.

Našički kraj ostaje bez predanog sportskog radnika, a ponajviše jednog dobrog čovjeka, kojemu je sport bio iza voljene obitelji. Neka ti je vječna hvala i slava – dragi naš Ivane.

Ispraćaj Ivana je danas (28.rujna 2018.godine, u 16,00 sati) na groblju u Našicama.

(tekst Srećko Sobodić)

Start a Conversation