Šokantan poraz od Graničara, 1:4 (0:1)

U subotu 29. rujna. na domaćem terenu doživjeli smo drugi uzastopni poraz u prvenstvu, Graničar nas je nadigrao, završilo je konačnih 1:4 za goste iz Županje.

NK NAŠK

1Petar Mikšić Vratar
2Stjepan Slivka Obrambeni 58'
3Mario Barišić Obrambeni
5Hrvoje Hećimović Obrambeni 61'
7Hrvoje Galinec 4 Obrambeni
8Matej Mađaš 15 Vezni
9Tihomir Živković Napadač 69'
10Mateo Slivečko 6 Napadač
11Matko Mikola Napadač
13Branko Nikolić 16 Vezni
21Mihael Tomić Napadač
12Robert Mikičić Vratar
4Tomislav Rukavina 7 Obrambeni
6Josip Gašparić 10 Vezni
15Mato Grgić 8 Napadač
16Ivan Butković 13 Obrambeni
Dino Smajo 2 Napadač

Staff: Marko Žigić


Prvo poluvrijeme završilo je vodstvom Graničara 0:1, imali smo jednu pravu priliku gdje je Živkovićev udarac glavom završio na gredi, dok je Graničar iskoristio jednu od svoje dvije prilike, jednu je skinuo naš vratar Mikšić, dok je druga završila u našoj mreži. Graničar je ostavio bolji dojam u prvih 45. minuta igre.
Drugo poluvrijeme krenuli smo malo bolje, bili smo ravnopravniji, iako je Graničar bio konkretniji, pa je u 60.minuti gost povisio vodstvo na 0:2. Tu se ekipa malo trgnula, nizali su se napadi na gostujuća vrata i tako smo zabili za 1:2, na ubačaj Mikole iz slobodnog udarca, kapetan Barišić se bacio i krajnjim naporom asistirao Živkoviću za njegov 7 pogodak u MŽNL. Onda su krenuli naši napadi na Graničar, jednu takvu priliku krajnjim naporom je skinuo vratar Topčić, udarac Barišića skrenuo je u vratnicu, da bi zatim obrana jedva počistila loptu iz kaznenog prostora.

Naravno, kad ne iskoristiš takvu priliku, i ne konkretiziraš pritisak koji je trajao pune 4 minute od smanjenja rezultata slijedi kazna. Upravo je to uslijedilo, igrali smo dosta otvoreno i nažalost pogriješili u obrani. Hećimović je loše reagirao i poskliznuo se u jednoj reakciji, to su iskoristili gosti i poveli 1:3.. Do kraja smo primili još jedan pogodak iz naše greške. Loptu je izgubio Gašparić, a u prilici 1 na 1 gostujući igrač nije pogriješio te je matirao Mikšića za konačnih 1:4. Od ostalih događanja na utakmici valja spomenuti debi Dine Smaje, koji nam je pristigao iz NK Belišća. Dino je izdanak Osječke škole nogometa HYPO LIMAČ. Nakon toga je igrao u NK Olimpija, NK Višnjevac, te zadnje u NK Belišće. Želimo mu uspješne igre u dresu NK NAŠK-a.
Što reći nakon ovakvog poraza osim da je evidentno da se nalazimo u krizi. Nakon onog šoka u Kutjevu gdje smo vodili 0:3 da bi završilo remijem nismo odigrali kako očekujemo, kvalitetno, na našoj razini. Teškom mukom, bez neke igre pobijedili smo doma Hajduk, i sad 2 poraza u nizu. Ekipa se mora trgnut, golove primamo u zadnjoj trećini utakmice, vidljiv je pad koncentracije, netočna dodavanja, pogreške u obrambenom dijelu terena koje završavaju jeftino primljenim golovima.
Prije svega treba čestitati ekipi iz Županje, NK Graničar je ozbiljna, kvalitetna ekipa koja je po prikazanom tamo i gdje pripada, u samom vrhu MŽNL. Odigrali su kvalitetno, fer i korektno protiv nas.
Nakon odličnih igara u pripremam i kvalitetnog rada na treninzima, loše smo krenuli u prvenstvu. Na razini kojoj očekujemo, trenutno je samo napadač Živković, ostali bi se trebali trgnuti i zapitati neke stvari o svojim igrama. Uprava kluba daje punu podršku treneru Marku Žigiću, još puno je do kraja prvenstva, vjerujemo da možemo preokrenuti stvari, vratiti se u gornji dio tablice gdje smo uvjereni da i pripadamo! Sad nam slijedi gostovanje u Gunji, nadamo se da će se momci trgnuti i pokazati svoju pravu vrijednost u koju mi vjerujemo…
#uvijeknajveći #nkNAŠK

NK Jadran vs NK NAŠK (On time)

MŽNL Slavonije i Baranje


Start a Conversation