NAŠK-ovci u Europi

Iako je u povijesti bilo primjera igrača poteklih u NAŠK-u koji su ostvarili zavidne karijere, novije generacije obećavaju ostvariti možda još veće uspjehe.

Upravo je proteklih dana Toni Fruk potpisao trogodišnji ugovor s Fiorentinom. Podsjetimo, Toni Fruk iz Lile, rođen u Našicama, a u NAŠK-u je proveo svoje prve 4 godine nogometnog puta. Nakon toga je prešao u Akademiju Krpan&Babić, a prošle godine je prešao u belgijski Mouscron gdje je bio zapažen te je ostvario pomalo senzacionalan transfer. Senzacionalan za one koji ga ne poznaju. Spomenimo da je Toni Fruk i standardni član hrvatske reprezentacije do 19 godina.

https://www.instagram.com/p/BtREI4hhr6V/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading

Uz njega, još jedan igrač koji je proveo 3 godine u NAŠK-u ima blistavu budućnost. Mario Šubarić, Nakon NAŠK-a prešao je u Akademiju Krpan&Babić, a nakon toga u NK Osijek. Nakon preseljenja obitelji, karijeru nastavlja u Njemačkoj i to uspješno. Trenutno je neizostavni član mlade momčadi u-19 Karlsruhea.

izvor https://www.ksc.de/talentteam/jugendmannschaften/u19/team/

Nadalje, još jedan iz mlađe generacije ima perspektivnu budućnost – Marin Kuzminski na dvije godine provedene u matičnom NAŠK-u prelazi u NK Osijek gdje trenutno nastupa za juniore te također mnogo obećava. Uz navedene, iz te generacije na vrata NAŠK-a kucaju ili su već standardni Tomić, Rukavina, Strakoš, Butković, Kostreš…


Iako NAŠK možda neće imati sreću da svoje najplodnije dane navedeni igrači podare svom matičnom klubu, svaki igrač koji ostvari nešto više nego što bi mogao u svom matičnom klubu veseli svakog u Našicama i okolici, a ujedno je putokaz da treba ulagati u mlade te da i iz manjih sredina igrači mogu započeti svoj put i dobiti kvalitetne temelje koje će dalje nadograđivati u jačim okruženjima.

Start a Conversation