Hrvatski nogometni savez i Grad Našice zajedno će raditi na poboljšanju sportske infrastrukture na NAŠK-u – NAŠK će dobiti nogometni teren sa umjetnom travom

U prostorijama NK NAŠK-a održan je zajednički sastanak predstavnika Hrvatskog nogometnog saveza, Nogometnog središta Našice, Športske zajednice Grada Našica, trećeligaša NK NAŠK-a i Grada Našica s gradonačelnikom Josipom Miletićem.

Visoka delegacije HNS-a, predvođena dopredsjednikom HNS-a i predsjednikom Županijskog nogometnog saveza Osječko-baranjske županije g. Antom Vučemilović Šimunović, tajnikom ŽNS g. Željkom Belom i tajnikom NS Osijek g. Antom ml. Vučemilović – Šimunović posjetili su NK NAŠK i obišli lokaciju budućeg ulaganja. Na sastanku su bili i gradonačelnik Grada Našice g. Josip Miletić, predsjednik Nogometnog središta Našice g. Ivica Valenčak, predsjednik Športske zajednice Grada Našica g. Nikola Antolović te domaćin predsjednik NK NAŠK-a Ivan Keglević.

Predsjednik NK NAŠK-a IvanKeglević istaknuo je kako klub privlači sve već broj djece i mladih, te da su napokon ostvarili želju i ponovno postali trećeligaš. Istaknuo je, također, da u takav angažman, trud i rad treba ulagati, pa je s tim ciljem održan i ovaj sastanak na kojem se raspravljalo o zajedničkoj investiciji u pomoćni terena sa umjetnom travom. Novo igralište bit će izgrađeno na prvom pomoćnom terenu kluba koje već ima napravljenu rasvjetu, a u planu je da se u budućnost postavi i montažna tribina.

Okupljenima se obratio Ante Vučemilović Šimunović, prvi dopredsjednik HNS-a i pohvalio rad kluba i suradnju sa Gradom, te dodao da zajedničkim radom vidi potencijal za završetak svih planiranih projekata. Uz to naglasio je i važnost ženskog nogometa koju NK NAŠK podupire sa čak dvije selekcije djevojčica, koje se od ove godine natječu u 2. HNL Istok.

-Zahvaljujem gradonačelniku i njegovim suradnicima, predsjedniku kluba i predsjedniku nogometnog središta što su nas danas primili ovamo s ciljem poboljšanja infrastrukture na području nogometnog središta Našice, odnosno NK NAŠK Našice. HNS prepoznaje ovakve inicijative i ovu pozitivnu priču iz Našica, gdje se vidi da i gradske strukture, na čelu sa gradonačelnikom, poglavarstvom i svima onima koji participiraju razvoj nogometa na ovom području, ulažu puno truda, napora i sredstava. Lokalna zajednica i nogometni klub moraju pripremiti uvjete da bi Hrvatski nogometni savez kroz donaciju umjetne trave poboljšao infrastrukturu na ovom području -rekao je Ante Vučemilović Šimunović. HNS ima u planu izgraditi preko 100 terena sa umjetnom travom na području cijele Hrvatske i to po 5 do 6 terena u svakoj županiji.

Zajedničkim snagama gradonačelnik Josip Miletić i predstavnici kluba osigurat će svu potrebu pripremu i tako još jednom potvrditi zajedničko ulaganje i poticanje sportskih aktivnosti, kao i uključivanje djece u aktivno provođenje slobodnog vremena.

-Danas smo poduzeli prve korake u dogovoru oko postavljanja pomoćnog terena i uređenja umjetnom travom, koji bi nam uvelike olakšao rad u klubu, a infrastrukturalno bi omogućio bavljenje nogometom svoj našoj djeci, u skoro svim vremenskim uvjetima. Vjerujem da će ovakvo uređenje privući još više mladeži na NAŠK, iako se unazad godinu dana osjetno povećao broj, tako da trenutno brojimo 240 registriranih igrača, a natječemo se sa devet selekcija u petnaest službenih natjecanja Hrvatskog nogometnog saveza. S obzirom na današnji dogovor oko pomoćnog terena, uvelike se zahvaljujemo Gradu Našicama na svoj pomoći i Hrvatskom nogometnom savezu, koji će omogućiti postavljanje trave, dok će Grad Našice pripremiti podlogu za postavljanje umjetne trave – rekao je predsjednik NK NAŠK-a IvanKeglević te dodao da će taj pomoćni teren omogućit treniranje u svim vremenskim uvjetima i pod rasvjetom, tako da će moći biti provedene i izvan nastavne aktivnosti mladih.

NK NAŠK ove godine slavi i 100. obljetnicu djelovanja povodom čega će biti organizirana svečana skupština kao i promocija monografije kluba.

Start a Conversation