Održana svečana sjednica za 100. obljetnicu kluba

Našički trećeligaš, NK NAŠK svečanom sjednicom Skupštine proslavio je svoju 100. godinu djelovanja. Dom kulture u petak je bio dupkom pun, a počasne goste činile su sve selekcije kluba, suradnici i sponzori. Okupljene je pozdravio predsjednik Ivan Keglević prisjetivši se najvećih dostignuća kluba te svih njegovih članova.

“Okupljeni ovdje na našu 100. obljetnicu nadahnuti tradicijom što pripadamo ovom klubu i njegovoj dugoj povijesti imamo razloga za slavlje, jer ovu obljetnicu proslavljamo sve uređenijem, uspješnijem i stabilnijem klubu. Ali slavlje i ponos nameću prije svega obaveze koje ovaj Izvršni odbor nastoji ostvariti u protekle dvije godine koliko je aktivna. Svakako bi kao važan uspjeh izdvojio ulazak, odnosno povratak u Treću hrvatsku nogometnu ligu Istok. Naše tribine iz kola u kolo su sve popunjenije i to nas čini ponosnim, naši navijači slave s nama kad pobjeđujemo i tuguju kad gubimo, oni su naša snaga. Siguran sam da Našičani prepoznaju rad sadašnje uprave kluba te da ćemo našim članovima opravdati dano povjerenje, kao i spremno odgovoriti na sve buduće uspjehe. Želimo da naš klub diše punim plućima i da se probude svi njegovi ljudski potencijali, da se mobiliziraju svi njegovi resursi i stave samo u jednu funkciju, funkciju razvoja nogometa, razvoja sportske infrastrukture te poticanja mladih za bavljenje sportom.” – rekao je predsjednik NK NAŠK Ivan Keglević i zahvalio svima koji djeluju u klubu te ga podržavaju. Ovom prigodom treba istaknuti da Nogometni klub NAŠK okuplja 238 registriranih igrača u 9 selekcija, te da imaju dvije selekcije žena kao i 8 licenciranih trenera.

Gradonačelnik Josip Miletić

Čestitke povodom 100. godišnjice kluba uputio je gradonačelnik Josip Miletić poželivši im još puno godina rada i dobrih rezultata, a njemu se sa željama pridružio i predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba.

“Svi smo ponosni na uloženi veliki trud svih trenera, pa i roditelja koji potiču djecu da se bave sportom. Najviše me veseli broj djece koji okupljate te oformljene selekcije žena. Ponosan sam i na sve odluke koje smo donijeli u prethodnom razdoblju, a vezane su za infrastrukturne projekte prije svega pomoćni teren sa umjetnom travom te izgradnju svlačionica ispod tribina. Infrastruktura je nužna da bi se ovakva kvaliteta igre nastavila, pa ova perjanica našičkog sporta zaslužuje financijska sredstva. Zahvaljujem se na suradnji Hrvatskom nogometnom savezu te Osječko – baranjskoj županiji.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić i istaknuo neka ovo bude samo prvih sto godina kluba.

“Ova mladost koja sjedi u publici je od izuzetne važnosti u svakom gradu, pogotovo u Našicama s obzirom na broj stanovnika. Ovo je jako lijepo vidjeti. Naš grad je deficitaran sa ženskim timskim sportovima, pa je za čestitati i dvije ženske selekcije. Hvala vam lijepa na trudu, na organizaciji i animaciji mladih i želim vam još puno godina rada i uspjeha.” – rekao je Krešimir Kašuba, predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica.

Dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i predsjednik Nogometnog saveza Osječko – baranjske županije Ante Vučemilović – Šimunović istaknuo je da će novi investicijski projekti uskoro biti realizirani.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam ovdje i sve vas srdačno pozdravljam u ime HNS-a i gospodina Davora Šukera. Ponosan sam na Nogometni klub NAŠK, ponosan sam na Nogometno središte Našice, ponosan sam na Županijski i Hrvatski nogometni savez. NAŠK je nositelj velike tradicije i kvalitete sporta na ovom području. Ova obljetnica kao i mnoge druge daju nam za pravo da će se u budućnosti nogomet kao sport razvijati, napredovati i da će donijeti određene rezultate. Uvjeren sam da će NAŠK doći i do druge lige, jer temelje imaju kao i aktivno rukovodstvo.” – rekao je Ante Vučemilović – Šimunović.

Čestitke su uputili i član izvršnog odbora Sportske zajednice Grada Našica Vanja Prošić te predsjednik Nogometnog središta Našice Ivica Valenčak.

Prve godine od osnutka našičkog nogometnog kluba pa sve do kraja 2. svjetskog rata predstavila je ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice Silvija Lučevnjak, istaknuvši da je prvu nogometnu loptu u Našice već 1919. donio Stjepan Guljaš te potaknuo igranje nogometa. Sjednica je započela i završila prigodnim nastupom mješovitog pjevačkog zbora HKD Lisinski, a u samom završetku prikazan je i prigodan video uradak s fotografijama i video isječcima stogodišnjeg djelovanja NK NAŠK-a. Bila je ovo i prigoda za zahvalu i podijelu priznanja dugogodišnjim suradnicima koje je uručio predsjednik kluba Ivan Keglević, a dodijeljena su Hrvatskom nogometnom savezu, Nogometnom savezu Osječko – baranjske županije, Gradu Našicama, Mjesnom odboru Grada Našica, Športskoj zajednici Osječko baranjske županije, Športskoj zajednici Grada Našica, Nogometnom središtu Našice, TV Našicama i Radiju Našice.

Prenosimo sa www.nasice.com

Start a Conversation